Panda Security investeert sinds haar oprichting in 1990 een groot deel van haar inkomsten in onderzoek en ontwikkeling met het doel haar klanten in de bestrijding van cybercriminaliteit altijd toptechnologieën ter beschikking te stellen.  Maar niet elke branche stelt dezelfde eisen aan haar IT-beveiliging. Voor de verschillende wensen van onze klanten biedt Panda daarom telkens de passende oplossingen met betrekking tot IT-beveiliging, -beheer en -controle.

Overheidsinstellingen en openbare organisaties
Met name bij openbare instellingen zijn grootschalige IT-infrastructuren gebruikelijk. Bovendien beschikken veel overheidsinstellingen, naast talrijke lokale overheidsorganen met lokale netwerken, ook over individuele internettoegangsrechten. Om dergelijke complexe en decentraal gepositioneerde systemen tegen cyberaanvallen, van welke aard dan ook, te beschermen zijn er de meest effectieve malware-technologieën nodig.

Het onderwijs
Onderwijsinstellingen hebben vaak grote netwerken die vaak over verschillende scholen en klaslokalen zijn verspreid; meestal met een groot aantal laptops en andere mobiele apparaten. Typisch voor computers van dergelijke organisaties is ook dat zij door veel personen worden gebruikt, die zonder beperkingen gebruik maken van USB-poorten en op internet surfen. Juist voor het publiek toegankelijke omgevingen vergen naast een ervaren IT-team ook een malware-oplossing die op alle situaties is voorbereid.

Gezondheidszorg
De uitdaging voor IT-teams in de gezondheidszorgsector is uiterst complex. Medische gegevens zijn heel persoonlijk en strikt vertrouwelijk. Honderd procent veiligheid en een ononderbroken gegevensbeveiliging zijn derhalve de sleutelfactoren in deze omgevingen. Alleen IT-beveiligingssystemen die steeds op de nieuwste ontwikkelingsstand zijn, kunnen aan deze eisen voldoen.

Onderneming
Om zich tegen bedrijfsspionage te beschermen en de bedrijfsactiviteiten niet in gevaar te brengen, hebben met name ondernemingen uit de industriële sector absoluut betrouwbare beveiligingssystemen nodig. Hier kan een eenvoudige besmetting de bron van grote financiële verliezen zijn. Deze omgevingen hebben daarom een beveiligingssysteem nodig dat maximale productiviteit garandeert en gegevensintegriteit (klantgegevens, producten, patenten, etc.) waarborgt.

Detailhandel
Meer dan 90 procent van de kleine en middelgrote ondernemingen in Europa zijn al een keer het slachtoffer geweest van een (opgemerkte of onopgemerkte) IT-aanval. Dit bevestigt een onderzoek dat Panda Security in april 2015 in samenwerking met het marktonderzoeksbureau Nielsen heeft uitgevoerd. De grootste uitdaging van franchisenemers en detailhandelszaken is dat ze vaak geen of maar weinig middelen voor het IT-beveiligingsmanagement ter beschikking hebben. Een betrouwbare en vooral betaalbare IT-beveiliging wordt in tijden van toenemende digitalisering echter ook voor deze doelgroep steeds belangrijker.

 

Lees verder: De basis oplossing