Persbericht – 30-08-2018

Nieuw bij ICT manager! Cyber Security software van Panda.

Overheid stopt met antivirussoftware van Kaspersky (NRC)

Miljoenenschade door virus: containerterminals blijven dicht (NOS)

Panda Security en ICTmanager zijn een vernieuwde samenwerking aangegaan. ICT manager is nu een geautoriseerde securitypartner.

“We zijn erg enthousiast over de oplossingen van Panda” vertelt ICT manager eigenaar Robert Notermans. “Het internet landschap verandert en de aanvallen worden steeds geavanceerder en georganiseerder uitgevoerd, voornamelijk door grote groepen afkomstig uit landen buiten Europa. Het is belangrijk dat directeuren en managers van Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen beseffen welke software ze in hun bedrijf toegang geven tot hun systemen en data. Daarom hebben we bewust gekozen voor een Europees bedrijf, wat werkt volgens de strategie en richtlijnen van de Europese Unie en het Nederlands Cyber Securitybeleid (NCSS).”

“De schade kan echt enorm zijn als het fout gaat. Denk bijvoorbeeld aan de securityramp bij de Rotterdamse Haven afgelopen zomer. Dit kostte de haven 300 miljoen euro! Het mooie van de oplossingen van Panda is dat ze slimme technologie gebruiken gebaseerd op Big Data en AI. De software controleert alle actieve toepassingen die op de systemen in het netwerk worden uitgevoerd en classificeert alles. Daardoor worden aanvallen gedetecteerd nog voordat ze worden uitgevoerd, een revolutie.”

“Onze klanten hebben nu, behalve de kennis van ons eigen team, ook de back-up van een zeer kundig security team van Panda waar de beste securityspecialisten van Europa werken. Er zijn korte lijnen en we kunnen snel schakelen. Het is belangrijk dat we de juiste balans vinden tussen security en een open internet. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Panda Security hieraan bijdraagt.”   

Voor meer informatie kijk op: https://ictmanager.eu/cyber-security/